Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Driel vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Driel? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €92,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan tientallen diverse soorten. Op dit platform check je een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Driel en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-driel

Zonnescherm laten plaatsen in Driel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Driel via een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest comfortabele optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Driel en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf installeert de screens of de rolgordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Driel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Driel is heel erg handig om de zon en warmte te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 – €2725. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €875 – €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €325 en €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Driel is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €200 t/m €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €250 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Driel.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties variëren tussen de €690 tot wel €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Driel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen schommelen tussen de €330 en €950. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt allerlei types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €62,50 en €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Driel: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een tarief van €95 tot wel €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een kostenplaatje van €55 tot +/- €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Driel: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €77,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals hout, stof, kunststof, bamboe, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Driel voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij circa €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Driel bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten vanaf €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei thema’s: het soort product, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Driel in juni 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1450
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1300
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €165
Lamellen100 x 50 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €350
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Driel. In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de grootste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, IKEA & Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Deponti, Novoferm, Bece, Toppoint & Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Swela, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Overbetuwe

Goedkope zonwering kopen in Driel? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en shops in Wamel, Heteren en Elst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, vormen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Driel?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De verwachte tarieven tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €215 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, de afmetingen, soort bediening, type materiaal, designs en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Driel?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Driel. Dan komt er een gespecialiseerde montagepartner die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman het systeem goed ophangen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6665

Plaats een reactie