Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elst vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Elst? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Vaak geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit immens veel diverse systemen. Via onze site delen we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze bekijk je gemiddelde kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Elst (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-elst

Zonnescherm laten plaatsen in Elst

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Elst middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Elst en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur plaatst de screens of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Elst

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Elst wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot zo’n €2950. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de beste keuzes.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Disclaimer: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten variëren tussen de €825 tot €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven komen uit tussen de €475 tot €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Elst is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties schommelen tussen de €375 tot zo’n €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen komen uit tussen de €300 – €1350 voor rolluiken bestellen in Elst.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten bedragen tussen de €630 t/m €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Elst: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen tussen de €360 en €925. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, probleemloos aan te brengen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €65,00 tot €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elst: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijskaartje van €95 tot wel €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een kostenplaatje van €57,5 oplopend tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Elst: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als onder andere stof, bamboe, kunststof, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met prijsindicaties van €72,5 oplopend tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, stof, bamboe, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Elst met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij gemiddeld €410 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Elst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij circa €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse aspecten: het model, het materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Elst in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2000
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1350
Screenstot 4 meter breed€285 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €155
Lamellen250 x 150 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Elst. In de tabel hieronder tonen wij details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma & FonQ, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overweeg ook: Husol, Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint en Schlappi, Swela, Milano, Copaco, Sunway, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Overbetuwe

Goedkope zonwering kopen in Elst? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Boven-Leeuwen, Lent en Beneden-Leeuwen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Elst?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €270 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een standaard rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €835). Budget keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaaltypes, kleuren en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Elst?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Elst. In dat geval komt in capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de zonwering vakkundig bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met stang of band is acceptabel, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en schermen starten bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3920, 6660, 6661, 6662

Plaats een reactie