Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Herveld vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Herveld? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een markies is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende soorten. Via deze website check je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook verstrekken we de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Herveld en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-herveld

Zonnescherm laten plaatsen in Herveld

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Herveld via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Herveld en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De monteur hangt de screens of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Herveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Herveld is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot €2500. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen modellen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €850 – €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten variëren tussen de €425 t/m €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Herveld is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties liggen tussen de €200 – €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Tips voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Herveld.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven schommelen tussen de €710 en €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in huis met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Herveld: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen zo tussen de €350 – €875. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €57,50 en €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Herveld: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen geven een knusse en authentieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op tarieven van €110 tot zo’n €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een prijs van €55 tot +/- €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Herveld: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen als bijv. aluminium, hout, bamboe, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €75 oplopend tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, bamboe, kunststof, pvc, stof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €80 en kunnen oplopen tot €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Herveld vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €430 en kunnen oplopen tot €920.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Herveld zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €600.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren: het soort model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In de tabel hieronder delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Herveld in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €165
Lamellen150 x 100 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €310
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Herveld. In het volgende blokje bespreken we informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA & Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Toppoint, Deponti, Husol, Novoferm, Roma, Bece en Milano, Copaco, Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Overbetuwe

Goedkope zonwering kopen in Herveld? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bekijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Zetten, Valburg en Hemmen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Herveld?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €200 per kozijn. In het geval van een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €760). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €105 per raampartij). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Herveld?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Herveld. In dat geval komt in deskundige montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert het model vakkundig ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6674

Plaats een reactie