Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Valburg vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Valburg? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €82,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens delen we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Valburg en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-valburg

Zonnescherm laten plaatsen in Valburg

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Valburg middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel specialisten in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Valburg en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur levert het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Toets of alles juist is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Valburg

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Valburg is praktisch om de zon en warmte te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot wel €2825. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de beste types.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten liggen zo tussen de €925 t/m €2125.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen tussen de €425 tot wel €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Valburg is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen liggen tussen de €325 – €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het kopen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten liggen tussen de €250 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Valburg.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten variëren tussen de €700 t/m €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Valburg: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €390 tot €800. Bijgaand geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €55,00 – €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Valburg: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een speelse en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met tarieven van €110 tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijskaartje van €47,5 tot +/- €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Valburg: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen als bijv. PVC, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met prijzen van €80 tot +/- €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, hout, stof, pvc, aluminium. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Valburg inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Valburg bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse aspecten: het type systeem, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Valburg in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2325
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €155
Lamellen100 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Valburg. In het overzicht hierna verstrekken we een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, IKEA, Hornbach en Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Toppoint, Husol, Weinor, Bece, Roma, Deponti en Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Overbetuwe

Goedkope zonwering kopen in Valburg? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook montagepartners en verkopers in Hemmen, Homoet en Andelst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in velerlei kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Valburg?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De normale tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €225 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €800). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het soort materiaal, kleur en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Valburg?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Valburg. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur het systeem vakkundig aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6675

Plaats een reactie