Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Andelst vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Andelst? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Ook win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook vind je de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Andelst en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-andelst

Zonnescherm laten plaatsen in Andelst

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Andelst via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Andelst en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Andelst

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Andelst werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere toepassingen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot zo’n €2600. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest gekozen oplossingen.

Het kopen van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Belangrijk: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten liggen zo tussen de €875 – €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten variëren tussen de €475 t/m €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Andelst is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties variëren tussen de €375 tot zo’n €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten variëren tussen de €310 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Andelst.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van woningen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte prijzen komen uit tussen de €740 tot zo’n €1775.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Andelst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €370 tot €900. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €47,50 tot €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Andelst: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een tarief van €95 tot zo’n €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht kosten van €60 oplopend tot €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Andelst: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen zoals onder andere kunststof, aluminium, bamboe, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op kosten van €70 tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals kunststof, bamboe, stof, aluminium, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Andelst voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €400 en lopen op tot €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Andelst geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het soort model, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Andelst in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2350
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1500
Screenstot 4 meter breed€250 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €165
Lamellen200 x 180 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Andelst. In het overzicht hierna bespreken we een overzicht met de meest bekende merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Gamma en FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Toppoint, Husol, Novoferm, Deponti & Swela, Schlappi, Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Overbetuwe

Goedkope zonwering kopen in Andelst? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel vergelijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook fabrikanten en showrooms in Dodewaard, Herveld en Zetten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in diverse kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Andelst?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €225 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €835). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Andelst?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Andelst. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6673

Plaats een reactie