Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beringe vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Beringe? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop geven we de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Beringe en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-beringe

Zonnescherm laten plaatsen in Beringe

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Beringe door een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat de installatie goed vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van de screens of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Beringe en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist installeert de screens of de plissés op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of alles juist is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Beringe

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Beringe is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in talloze dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 t/m €2875. In onderstaande alinea beoordelen we de meest bekende toepassingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2150.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €475 – €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Beringe is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen liggen zo tussen de €250 tot wel €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €330 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Beringe.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Advies over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op het karakter van van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen variëren tussen de €620 tot €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Beringe: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 tot €825. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €52,50 en €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Beringe: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijs van €100 oplopend tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een kostenplaatje van €57,5 tot zo’n €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Beringe: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel soorten en materialen zoals o.a. kunststof, bamboe, hout, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met onkosten van €67,5 tot zo’n €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals kunststof, aluminium, bamboe, hout, stof. Handig voor grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Beringe voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Beringe zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij circa €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van verschillende factoren: het model, het materiaal, het formaat en het soort bediening. In het volgende blokje bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Beringe in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €150
Lamellen100 x 50 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €340
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Beringe. In de tabel hierna bespreken we details over de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Roma, Husol en Lumenguard, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Peel en Maas

Goedkope zonwering kopen in Beringe? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna vergelijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Panningen, Egchel en Koningslust.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, designs en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Beringe?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Buitenscreens €260 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €810). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €130 per raam / kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de maximale lengte, bediening, de materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Beringe?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Beringe. Hierbij komt een capabele expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de zonwering op de goede manier vastzetten. Op die manier ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5986

Plaats een reactie