Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Panningen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Panningen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Ook realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende combinaties. Via onze site check je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook geven we een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Panningen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-panningen

Zonnescherm laten plaatsen in Panningen

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Panningen via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Panningen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur monteert de screens of de lamellen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Panningen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Panningen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 en €2700. In de koopgids hierna beoordelen we de meest geziene oplossingen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Let op: het systeem kan vies worden door regen. De verwachte tarieven liggen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten komen uit tussen de €375 en €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Panningen is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties komen uit tussen de €250 t/m €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten variëren tussen de €330 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Panningen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Advies over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven liggen zo tussen de €670 tot wel €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Panningen: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €390 tot €825. In deze koopgids lees je informatie over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse modellen zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €55,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Panningen: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie een kostenplaatje van €100 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht kosten van €65 tot +/- €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Panningen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als bijv. hout, PVC, aluminium, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan onkosten van €70 oplopend tot €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. hout, pvc, stof, bamboe, kunststof. Praktisch voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij circa €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Panningen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Panningen zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij om en nabij de €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €625.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende factoren: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Panningen in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €155
Lamellen100 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 breed€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Panningen. Hieronder delen we uitleg over de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo & Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Husol, Roma, Bece, Deponti & Lumenguard, Dickson, Milano, Swela, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Peel en Maas

Goedkope zonwering kopen in Panningen? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tref je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en winkels in Sevenum, Koningslust en Kronenberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, motiefjes en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Panningen?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €265 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raampartij). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Panningen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Panningen. Hierbij komt een ervaren expert die de raampartij inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het product goed monteren. Dankzij de montageservice geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger is acceptabel, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5980, 5981, 5988, 5991

Plaats een reactie