Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Laag Zuthem vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Laag Zuthem? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal tegen hevige zon. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij check je gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Laag Zuthem (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-laag-zuthem

Zonnescherm laten plaatsen in Laag Zuthem

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Laag Zuthem via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm goed vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Laag Zuthem en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De monteur hangt het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Test of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Laag Zuthem

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Laag Zuthem werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende prints en maten. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2675. In onderstaande alinea beoordelen we de meest gekozen producten.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties komen uit tussen de €900 tot wel €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen komen uit tussen de €450 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Laag Zuthem is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen zo tussen de €375 tot wel €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Details over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen liggen tussen de €350 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Laag Zuthem.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven variëren tussen de €610 tot €1700.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Laag Zuthem: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €320 tot €825. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in talloze kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt allerlei types zoals waterafstotende, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €60,00 tot €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Laag Zuthem: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te koop in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en unieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan onkosten van €115 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijsindicaties van €65 tot zo’n €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Laag Zuthem: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse vormen en materialen als o.a. kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €72,5 tot zo’n €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, hout, kunststof, bamboe, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65 en lopen op tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Laag Zuthem voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij gemiddeld €490 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Laag Zuthem zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten vanaf €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei thema’s: het type systeem, het materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Laag Zuthem in juni 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€355 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €150
Lamellen250 x 150 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Laag Zuthem. In het schema hieronder vergelijk je details over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Toppoint, Bece, Roma, Husol & Schlappi, Swela, Copaco, Milano, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Raalte

Goedkope zonwering kopen in Laag Zuthem? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna tref je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook montagepartners en bedrijven in Dieverbrug, Hasselt en Geeuwenbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, modellen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Laag Zuthem?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele kosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €255 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een basis rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €830). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, bediening, het materiaal, dessins en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Laag Zuthem?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Laag Zuthem. In die situaties komt een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur de zonwering goed aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8055

Plaats een reactie