Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hasselt vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Hasselt? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn tientallen afzonderlijke oplossing. Via deze website vind je een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook delen we gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Hasselt en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hasselt

Zonnescherm laten plaatsen in Hasselt

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hasselt middels een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat alles degelijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en handigste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hasselt en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist levert het zonneschermen of de shutters zoals jij dat wilt. Loop na of het volgens de handleiding is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hasselt

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hasselt wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele producten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 tot €2650. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de beste modellen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €825 en €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen komen uit tussen de €475 tot €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Hasselt komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen bedragen tussen de €225 tot wel €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven komen uit tussen de €280 – €1300 voor rolluiken bestellen in Hasselt.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen tussen de €700 tot wel €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hasselt: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €390 en €975. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €55,00 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hasselt: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijs van €90 tot +/- €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een kostenplaatje van €65 tot wel €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hasselt: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals PVC, hout, aluminium, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie prijsindicaties van €82,5 oplopend tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, bamboe, kunststof, pvc, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hasselt op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €430 en kunnen oplopen tot €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hasselt zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken: het type model, de materiaalsoort, de afmeting en de bediening. Hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hasselt in juni 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €140
Lamellen200 x 180 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €230
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hasselt. In het volgende schema tonen wij een overzicht met de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei en Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Weinor, Roma, Deponti, Toppoint en Sunway, Lumenguard, Swela, Copaco, Schlappi, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Zwartewaterland

Goedkope zonwering kopen in Hasselt? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Geeuwenbrug, Zwartsluis en Wittelte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, vormen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hasselt?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De normale onkosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €675. Buitenscreens €280 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €825). Overige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, de materiaalsoort, designs en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Hasselt?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Hasselt. In dat geval komt in deskundige installateur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het model op de juiste manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens starten bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8060, 8061

Plaats een reactie