Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geeuwenbrug vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Geeuwenbrug? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens bieden we de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Geeuwenbrug (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-geeuwenbrug

Zonnescherm laten plaatsen in Geeuwenbrug

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Geeuwenbrug door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het product op de goede manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Geeuwenbrug en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De professional plaatst het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Geeuwenbrug

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Geeuwenbrug is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse toepassingen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en maten. De kosten variëren tussen de €275 tot wel €2725. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest moderne oplossingen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan vies worden door regen. De totale investeringen variëren tussen de €850 tot zo’n €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €300 en €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Geeuwenbrug is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De onkosten komen uit tussen de €200 tot €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen schommelen tussen de €310 en €1425 voor rolluiken bestellen in Geeuwenbrug.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het huis. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten variëren tussen de €670 – €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Geeuwenbrug: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 tot €875. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €52,50 en €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geeuwenbrug: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en rustieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €105 oplopend tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met onkosten van €60 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Geeuwenbrug: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen kleuren en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, bamboe, PVC, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie tarieven van €72,5 tot wel €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, pvc, kunststof, stof, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Geeuwenbrug op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Geeuwenbrug zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €67,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op donderdag, 29 september 2022 worden gecalculeerd op basis van een aantal factoren: het soort systeem, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In de volgende tabel bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Geeuwenbrug in september 2022.

Model zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1375
Screenstot 4 meter breed€290 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €150
Lamellen200 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Geeuwenbrug. In het overzicht hierna tref je een aanvulling op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hubo, Gamma en Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Roma, Bece, Deponti, Novoferm & Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Geeuwenbrug? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Diever, Wittelte en Wapse.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Klus & Bouwmarkt DieverbrugDe Wringen 307984 NMDieverbrug
Westerhof Zonwering DValderseweg 657991 BDDwingeloo
Breukelen Woninginrichting VanAssendorperstraat 2388012 CHZwolle
Zonweringen HauwloWesterweiden 277961 EARuinerwold
Elpenhof BV BouwbedrijfStapelerweg 417957 NADe Wijk
Lijst met zonwering leveranciers in Westerveld (september 2022).

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: het type raam, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, modellen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Geeuwenbrug?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €235 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €835). Alternatieve producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Geeuwenbrug?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Geeuwenbrug. In die situaties komt een capabele installateur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de zonwering volgens de documentatie installeren. Dankzij deze service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7985

Plaats een reactie