Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Renswoude vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Renswoude? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Ook realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan verschillende combinaties. Op dit platform kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Renswoude en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-renswoude

Zonnescherm laten plaatsen in Renswoude

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Renswoude door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Renswoude en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De vakman levert de screens of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Renswoude

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Renswoude is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2775. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest bekende types.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigen bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €800 t/m €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Renswoude komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De normale tarieven schommelen tussen de €300 en €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten schommelen tussen de €320 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Renswoude.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €650 t/m €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Renswoude: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen bedragen tussen de €330 tot €850. Bijgaand beoordelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €47,50 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Renswoude: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan onkosten van €95 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een tarief van €57,5 oplopend tot €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Renswoude: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen als onder andere bamboe, aluminium, stof, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijsindicaties van €85 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, stof, pvc, aluminium, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten starten bij om en nabij de €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Renswoude direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten vanaf €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Renswoude zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Te monteren op: vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: het soort product, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Renswoude in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2100
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €175
Lamellen200 x 180 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Renswoude. In de tabel hieronder bespreken we een overzicht met de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Deponti, Novoferm & Swela, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Renswoude

Goedkope zonwering kopen in Renswoude? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook installateurs en showrooms in Woudenberg, Veenendaal en Zeewolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Renswoude?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijsindicaties bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €775). Budget opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, designs en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Renswoude?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Renswoude. Hierbij komt er een deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem goed installeren. Zo geniet je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3927

Plaats een reactie