Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Woudenberg vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Woudenberg? Zonwering is er voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse toepassingen. Via onze site vind je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien check je gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Woudenberg (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-woudenberg

Zonnescherm laten plaatsen in Woudenberg

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Woudenberg door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Woudenberg en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De professional monteert de screens of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Woudenberg

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Woudenberg wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 – €2750. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Advies: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De prijzen variëren tussen de €875 tot wel €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €425 – €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Woudenberg biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €250 tot wel €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €370 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Woudenberg.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen komen uit tussen de €660 – €1850.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Woudenberg: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 tot €925. In het boxje hieronder bespreken we de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in talloze prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €45,00 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Woudenberg: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €100 oplopend tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot wel €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Woudenberg: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals stof, aluminium, hout, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijskaartje van €80 tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, pvc, bamboe, hout. Ideaal voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Woudenberg inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten vanaf €490 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Woudenberg zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van velerlei aspecten: het soort model, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Woudenberg in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €175
Lamellen250 x 150 cm€55 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €220
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Woudenberg. Hieronder bieden wij een toelichting op de meest bekende merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach & FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol en Copaco, Swela, Dickson, Schlappi, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Woudenberg

Goedkope zonwering kopen in Woudenberg? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna vind je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Veenendaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, prints en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Woudenberg?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €265 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €810). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Woudenberg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Woudenberg. Hierbij komt er een gediplomeerde expert die ieder kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het model vakkundig aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3930, 3931

Plaats een reactie