Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Holten vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Holten? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse soorten. Via onze site check je een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Ook bekijk je de geschatte kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Holten en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-holten

Zonnescherm laten plaatsen in Holten

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Holten middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Holten en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. De monteur levert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Holten

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Holten wordt gekocht door mensen om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende opties zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €450 t/m €2725. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest bekende systemen.

Nieuwe terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen variëren tussen de €825 tot €2250.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen tussen de €425 t/m €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Holten komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen zo tussen de €300 en €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Meer informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven komen uit tussen de €320 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Holten.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven liggen tussen de €710 tot zo’n €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Holten: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €370 – €925. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende types zoals elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €47,50 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Holten: eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en brocante ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een tarief van €95 tot +/- €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met prijzen van €65 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Holten: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen systemen en materialen als bijv. bamboe, hout, kunststof, aluminium, stof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een kostenplaatje van €80 tot zo’n €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, pvc, stof, kunststof, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Holten voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Holten geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Breed inzetbaar: draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende aspecten: het type systeem, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Holten in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €170
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €210
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €380
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Holten. Hierna tonen wij een overzicht met de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach, Hubo & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm & Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Rijssen-Holten

Goedkope zonwering kopen in Holten? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Steenenkamer, Rijssen en Nijverdal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Holten?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €205 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een instap-rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €770). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Holten?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Holten. Hierbij komt er een ervaren professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur de producten volgens de documentatie monteren. Op die manier ben je verzekerd van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7450, 7451

Plaats een reactie