Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wassenaar vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Wassenaar? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt erg goed om zonnestralen te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse modellen. Op dit portaal doorzoek je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook bekijk je een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Wassenaar en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wassenaar

Zonnescherm laten plaatsen in Wassenaar

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wassenaar door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest comfortabele optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Wassenaar en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Check of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Wassenaar

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wassenaar werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende producten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €400 – €2925. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest verkochte toepassingen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Let op: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen zo tussen de €900 en €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties liggen tussen de €425 tot €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Wassenaar is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven schommelen tussen de €200 t/m €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen bedragen tussen de €350 – €1400 voor rolluiken bestellen in Wassenaar.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van huizen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten variëren tussen de €700 en €1850.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Wassenaar: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen zo tussen de €300 – €975. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde types.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €45,00 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wassenaar: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan tarieven van €100 tot +/- €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht prijzen van €50 oplopend tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wassenaar: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals o.a. kunststof, stof, bamboe, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan onkosten van €85 tot wel €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. kunststof, pvc, bamboe, aluminium, stof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wassenaar in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €460 en kunnen oplopen tot €930.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wassenaar zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hordeur, plissé hor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij circa €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: het model, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het volgende blokje tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wassenaar in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €165
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wassenaar. In de volgende tabel vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA & Wehkamp, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Deponti, Bece, Toppoint, Weinor en Schlappi, Sunway, Copaco, Swela, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Wassenaar

Goedkope zonwering kopen in Wassenaar? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en showrooms in Voorschoten, Noordwijk en Hillegom.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wassenaar?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige kosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Zonnescreens €205 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een standaard rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €785). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, het gewenste materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Wassenaar?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Wassenaar. Dan komt er een lokale professional die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de producten fatsoenlijk ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245

Plaats een reactie