Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roerdalen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Roerdalen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is zeer handig om je woning koel te houden. Ook realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij geven we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Roerdalen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-roerdalen

Zonnescherm laten plaatsen in Roerdalen

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Roerdalen via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem degelijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Roerdalen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Roerdalen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Roerdalen is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele varianten zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 en €2625. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene systemen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen liggen tussen de €850 tot €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven variëren tussen de €400 tot zo’n €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Roerdalen is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €200 en €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €340 – €1350 voor rolluiken bestellen in Roerdalen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten variëren tussen de €670 tot zo’n €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Roerdalen: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten komen uit tussen de €380 – €850. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei soorten zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €47,50 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roerdalen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en brocante uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot wel €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht kosten van €50 tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Roerdalen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden oneindig veel soorten en materialen als onder andere aluminium, kunststof, bamboe, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met tarieven van €72,5 tot zo’n €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, kunststof, bamboe, pvc, aluminium. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Roerdalen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij circa €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Roerdalen bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten starten vanaf €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van allerlei zaken: het model, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Roerdalen in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 breed€110 – €320
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Roerdalen. In de tabel hieronder verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach en Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Roma, Toppoint, Deponti, Bece & Sunway, Lumenguard, Schlappi, Swela, Milano, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Roerdalen

Goedkope zonwering kopen in Roerdalen? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel tref je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en showrooms in Leudal, Roermond en Nederweert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, vormen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Roerdalen?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €235 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €815). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €100 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaalgebruik, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Roerdalen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Roerdalen. Dan komt er een capabele expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het zonnescherm op de juiste manier monteren. Op die manier geniet je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6063Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie