Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Botlek Rotterdam vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Botlek Rotterdam? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Ook creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse producten. Via onze site bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Ook bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Botlek Rotterdam en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-botlek-rotterdam

Zonnescherm laten plaatsen in Botlek Rotterdam

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Botlek Rotterdam via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Botlek Rotterdam en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist monteert het uitvalscherm of de duettes zoals afgesproken. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Botlek Rotterdam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Botlek Rotterdam wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 en €2900. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene producten.

Het comfort van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Belangrijk: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten liggen tussen de €425 tot wel €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Botlek Rotterdam komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties schommelen tussen de €375 tot €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten liggen zo tussen de €320 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Botlek Rotterdam.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van de woning. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten komen uit tussen de €700 tot €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Botlek Rotterdam: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €350 – €950. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt allerlei soorten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €50,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Botlek Rotterdam: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met onkosten van €90 tot €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijsindicaties van €47,5 tot zo’n €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Botlek Rotterdam: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel soorten en materialen zoals stof, hout, aluminium, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met prijzen van €72,5 tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. pvc, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Botlek Rotterdam op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij zo’n €400 en kunnen oplopen tot €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Botlek Rotterdam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal keuzes: het soort product, de materiaalsoort, de afmetingen en het soort bediening. In het schema hierna delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Botlek Rotterdam in april 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€285 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €140
Lamellen250 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Botlek Rotterdam. In het volgende schema tref je informatie over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Praxis, Hubo en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Roma, Toppoint en Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Roerdalen

Goedkope zonwering kopen in Botlek Rotterdam? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bekijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op deze site check je ook leveranciers en shops in Hoogvliet Rotterdam, Europoort Rotterdam en Pernis Rotterdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, modellen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Botlek Rotterdam?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €290 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €845). Budget producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Botlek Rotterdam?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Botlek Rotterdam. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde professional die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur de producten op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3196, 3197

Plaats een reactie