Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Herten vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Herten? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Herten (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-herten

Zonnescherm laten plaatsen in Herten

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Herten middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Herten en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De installateur levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Herten

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Herten wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 t/m €2600. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische toepassingen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Advies: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €925 tot zo’n €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven schommelen tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Herten biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten variëren tussen de €360 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Herten.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Korte info over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €750 en €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Herten: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 tot €825. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €45,00 tot €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Herten: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en unieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijzen van €105 oplopend tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met tarieven van €55 tot wel €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Herten: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Leveranciers bieden aanzienlijk veel vormen en materialen zoals o.a. stof, PVC, bamboe, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op tarieven van €72,5 tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, kunststof, hout, stof, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Herten professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Herten zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, schuifraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 zijn altijd onderhevig aan diverse onderdelen: het model, het soort materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Herten in september 2022.

Soort zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€260 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €170
Lamellen200 x 200 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Herten. In de tabel hierna bieden wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo en Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Andere merken: Toppoint, Deponti, Husol, Bece, Weinor, Novoferm en Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Roermond

Goedkope zonwering kopen in Herten? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook installateurs en bedrijven in Ospel, Maasbracht en Kelpen-Oler.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wagemans BV MarcelRandweg 56045 JKRoermond
Hubo MaasbrachtHoofdstraat 706051 AMMaasbracht
Wagemans JeckHeinsbergerweg 796061 AHPosterholt
Roel Schmitz KozijnenHerkenbosscherweg 406045 ASRoermond
Schoonmaakcentrale Roermond bvWesthoven 126042 NVRoermond
Lijst met zonwering leveranciers in Roermond (september 2022).

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in een heleboel kleuren, designs en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Herten?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De actuele investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €240 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een instap-rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €785). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Herten?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Herten. Er komt dan een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman de zonwering goed bevestigen. Op die manier ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6041, 6049

Plaats een reactie