Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogvliet Rotterdam vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Hoogvliet Rotterdam? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch om je woning koel te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende toepassingen. Via deze website delen we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien check je een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Hoogvliet Rotterdam en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hoogvliet-rotterdam

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogvliet Rotterdam

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogvliet Rotterdam door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hoogvliet Rotterdam en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De professional levert het knikarmscherm of gordijnen op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Hoogvliet Rotterdam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hoogvliet Rotterdam is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en formaten. De kosten variëren tussen de €350 tot €2775. In de koopgids hierna beoordelen we de meest populaire producten.

Bestellen van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Let op: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven schommelen tussen de €825 t/m €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen schommelen tussen de €425 t/m €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Hoogvliet Rotterdam is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten komen uit tussen de €275 t/m €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen liggen zo tussen de €270 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Hoogvliet Rotterdam.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van gebouwen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen zo tussen de €670 t/m €1675.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Hoogvliet Rotterdam: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €360 tot €875. In deze koopgids lees je informatie over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €45,00 en €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogvliet Rotterdam: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijzen van €110 tot zo’n €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan prijsindicaties van €60 tot wel €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hoogvliet Rotterdam: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een kostenplaatje van €85 tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogvliet Rotterdam op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij om en nabij de €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hoogvliet Rotterdam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij gemiddeld €80 en lopen op tot €600.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal opties: het soort model, type materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hoogvliet Rotterdam in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€355 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €150
Lamellen200 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoogvliet Rotterdam. In het schema hieronder vind je uitleg over de meest verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma & Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Novoferm, Bece, Roma, Weinor, Husol, Deponti en Dickson, Milano, Schlappi, Swela, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Rotterdam

Goedkope zonwering kopen in Hoogvliet Rotterdam? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installateurs en winkels in Rotterdam-Albrandswaard, Pernis Rotterdam en Poortugaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in velerlei kleuren, vormen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hoogvliet Rotterdam?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De normale prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €210 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een instap-rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €810). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hoogvliet Rotterdam?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Hoogvliet Rotterdam. In dat geval komt in deskundige vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de producten vakkundig installeren. Met deze klusservice ben je zeker van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3190, 3191, 3192, 3193, 3194, 3196

Plaats een reactie