Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering t Zand vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in t Zand? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit geweldig veel afzonderlijke producten. Via deze website delen we een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bekijk je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in t Zand en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-t-zand

Zonnescherm laten plaatsen in t Zand

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in t Zand door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit t Zand en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in t Zand

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering t Zand is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel artikelen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei vormen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot wel €2800. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de beste oplossingen.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen liggen zo tussen de €900 tot €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven variëren tussen de €375 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in t Zand is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen tussen de €325 tot zo’n €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven komen uit tussen de €290 tot €1375 voor rolluiken bestellen in t Zand.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Laten monteren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze beïnvloeden de ambiance van het pand. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen variëren tussen de €740 en €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie t Zand: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 en €875. In de box hieronder behandelen we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €52,50 tot €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in t Zand: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht tarieven van €110 oplopend tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €47,5 tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën t Zand: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit tientallen modellen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, kunststof, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijs van €80 tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. kunststof, stof, pvc, aluminium, hout. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in t Zand met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij circa €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in t Zand zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij circa €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei opties: het soort model, materiaaltypes, de afmetingen en het soort bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in t Zand in april 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2225
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €145
Lamellen200 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €280
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €370
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in t Zand. In de tabel hieronder tref je een aanvulling op de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA & Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Weinor, Roma, Bece, Deponti, Toppoint, Husol & Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Schagen

Goedkope zonwering kopen in t Zand? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tref je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vind je ook installatiepartners en winkels in Sint Maartensvlotbrug, Oudesluis en Burgerbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in t Zand?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €210 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €800). Alternatieve binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in t Zand?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in t Zand. Er komt dan een capabele installateur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur de producten vakkundig bevestigen. Met deze klusservice profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1756

Plaats een reactie