Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dirkshorn vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Dirkshorn? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende oplossing. Op dit portaal kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Dirkshorn (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-dirkshorn

Zonnescherm laten plaatsen in Dirkshorn

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dirkshorn via een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Dirkshorn en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de installateurs. De monteur plaatst het knikarmscherm of de plissés zoals besproken. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Dirkshorn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Dirkshorn is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €475 – €2600. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene types.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De onkosten komen uit tussen de €925 tot €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven schommelen tussen de €450 t/m €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Dirkshorn is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen komen uit tussen de €300 tot €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven schommelen tussen de €290 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Dirkshorn.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten schommelen tussen de €750 – €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Dirkshorn: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 en €875. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, snel en simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €47,50 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dirkshorn: heel simpel zelf te monteren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met prijzen van €115 oplopend tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op kosten van €60 tot +/- €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Dirkshorn: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, bamboe, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijs van €67,5 tot zo’n €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. hout, stof, kunststof, bamboe, aluminium. Handig voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Dirkshorn vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen starten bij om en nabij de €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dirkshorn zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €77,5 en lopen op tot €600.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van diverse zaken: het artikel, het materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dirkshorn in april 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €160
Lamellen100 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Dirkshorn. In de onderstaande tabel bieden wij details over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Bece, Toppoint, Weinor, Deponti & Schlappi, Lumenguard, Milano, Copaco, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Schagen

Goedkope zonwering kopen in Dirkshorn? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met monteurs en verkooppunten in Zijdewind, Tuitjenhorn en Waarland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie hangt af van het soort raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, modellen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Dirkshorn?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €260 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je om en nabij de €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €805). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale prijzen worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Dirkshorn?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Dirkshorn. Er komt dan een capabele professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Dankzij deze service geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met een handslinger werkt prima, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1746

Plaats een reactie