Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waarland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Waarland? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om je woning koel te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bekijk je een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Waarland en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-waarland

Zonnescherm laten plaatsen in Waarland

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Waarland middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat alles juist gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Waarland en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De professional installeert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of de totale constructie correct is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Waarland

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Waarland is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 en €2625. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest handige modellen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €925 t/m €2200.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen liggen tussen de €300 tot wel €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Waarland is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen liggen zo tussen de €325 en €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Korte info over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €340 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Waarland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten liggen tussen de €690 tot wel €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Waarland: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten komen uit tussen de €300 tot €850. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €50,00 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waarland: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €115 oplopend tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €47,5 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Waarland: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals onder andere kunststof, hout, stof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een prijs van €65 tot +/- €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals kunststof, stof, hout, aluminium, pvc. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij €55 en kunnen oplopen tot €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Waarland met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €460 en lopen op tot €880.

 • Duurzaam product.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Waarland zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, voorzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij circa €85 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere aspecten: het type product, het soort materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de volgende tabel bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waarland in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1550
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €160
Lamellen200 x 180 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Waarland. In het volgende blokje vergelijk je details over de beste verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Deponti, Roma, Novoferm, Weinor, Bece, Husol & Swela, Milano, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Schagen

Goedkope zonwering kopen in Waarland? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bieden wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en bedrijven in Oude Niedorp, Sint Maarten en t Veld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering hangt af van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, designs en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Waarland?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De normale prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €845). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Waarland?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Waarland. Hierbij komt er een capabele professional die ieder kozijn opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner het systeem juist installeren. Zo profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met stang of band werkt in de basis mooi, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1738

Plaats een reactie