Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warmenhuizen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Warmenhuizen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om je woning koel te houden. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij delen we gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Warmenhuizen en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-warmenhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Warmenhuizen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Warmenhuizen middels een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de goede manier aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Warmenhuizen en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De monteur installeert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Test of het netjes is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Warmenhuizen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Warmenhuizen werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende varianten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot €2850. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de beste types.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Noemenswaardig: het doek kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 tot wel €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Warmenhuizen is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €300 – €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven schommelen tussen de €260 en €1250 voor rolluiken bestellen in Warmenhuizen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het huis. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven schommelen tussen de €640 tot zo’n €1925.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Warmenhuizen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten variëren tussen de €390 – €975. In de box hieronder bespreken we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €62,50 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Warmenhuizen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en brocante ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €95 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op tarieven van €52,5 tot €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Warmenhuizen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten ontzettend veel modellen en materialen als bijv. PVC, aluminium, stof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €70 tot +/- €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals pvc, stof, aluminium, hout, kunststof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Warmenhuizen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Warmenhuizen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij om en nabij de €77,5 en kunnen oplopen tot €750.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: het artikel, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Warmenhuizen in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €165
Lamellen200 x 180 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Warmenhuizen. In het schema hieronder verstrekken we een aanvulling op de populairste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Husol, Weinor, Toppoint, Novoferm, Bece en Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Schagen

Goedkope zonwering kopen in Warmenhuizen? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder delen we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vind je ook montagebedrijven en showrooms in Sint Maarten, Schagerbrug en Dirkshorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw stijl. We informeren je graag verder over de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Warmenhuizen?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €270 per kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een standaard rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €790). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Warmenhuizen?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Warmenhuizen. Hierbij komt een lokale monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product fatsoenlijk installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger of band is acceptabel, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1749

Plaats een reactie