Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Oosterland? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan immens veel verschillende systemen. Via deze website verstrekken we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Oosterland en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-oosterland

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterland

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterland door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat de installatie goed opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest actuele optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oosterland en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Loop na of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Oosterland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Oosterland is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere producten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €275 – €2750. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest verkochte producten.

Koopgids knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Let op: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €800 tot wel €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €425 tot zo’n €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Oosterland biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €250 tot €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen schommelen tussen de €350 – €1500 voor rolluiken bestellen in Oosterland.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze dragen bij aan de uitstraling van de woning. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €610 tot €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Oosterland: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €340 – €900. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in diverse designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €55,00 en €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterland: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met kosten van €110 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €57,5 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Oosterland: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen als onder andere kunststof, PVC, aluminium, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €77,5 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, bamboe, stof, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterland vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oosterland bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €82,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, valraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei factoren: het artikel, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsopties. Hierna bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oosterland in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €155
Lamellen200 x 180 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Oosterland. In het schema hierna bespreken we een overzicht met de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo & Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Roma, Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Weinor & Copaco, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Dickson, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Oosterland? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje verstrekken we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Uitwijk, Sirjansland en Zierikzee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in diverse kleuren, dessins en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oosterland?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De normale kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €205 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €840). Voordelige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte (lengte en breedte), bediening, het materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Oosterland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Oosterland. Hierbij komt er een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten vakkundig monteren. Dankzij de montageservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4307

Plaats een reactie