Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schouwen-Duiveland vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Schouwen-Duiveland? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal vind je een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bieden we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Schouwen-Duiveland (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-schouwen-duiveland

Zonnescherm laten plaatsen in Schouwen-Duiveland

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schouwen-Duiveland middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schouwen-Duiveland en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur hangt het knikarmscherm of de plissés op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Schouwen-Duiveland

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Schouwen-Duiveland is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele varianten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2700. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest handige toepassingen.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Noemenswaardig: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven schommelen tussen de €925 tot wel €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten variëren tussen de €425 en €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Schouwen-Duiveland is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen variëren tussen de €275 – €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven liggen tussen de €270 en €1425 voor rolluiken bestellen in Schouwen-Duiveland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven bedragen tussen de €690 t/m €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Schouwen-Duiveland: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen bedragen tussen de €370 tot €850. In deze koopgids bespreken we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals dakraam, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische en het duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €47,50 tot €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schouwen-Duiveland: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €100 tot +/- €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Schouwen-Duiveland: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Het aanbod bestaat uit diverse soorten en materialen als onder andere aluminium, PVC, kunststof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op tarieven van €72,5 oplopend tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij €55 en lopen op tot €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Schouwen-Duiveland in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij circa €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schouwen-Duiveland zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten vanaf €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Te monteren op: vast raam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei keuzes: het type systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In het schema hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schouwen-Duiveland in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Schouwen-Duiveland. In het schema hierna bieden wij details over de meest verkochte merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Husol, Weinor, Deponti, Bece, Toppoint, Roma en Copaco, Dickson, Milano, Lumenguard, Swela, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Schouwen-Duiveland? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bekijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook leveranciers en bedrijven in Middelburg, Giessenlanden en Gorinchem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de beste zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schouwen-Duiveland?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige onkosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €220 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €815). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Schouwen-Duiveland?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Schouwen-Duiveland. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de producten op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4316Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie