Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zierikzee vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Zierikzee? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Zierikzee en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zierikzee

Zonnescherm laten plaatsen in Zierikzee

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zierikzee door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product degelijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zierikzee en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Test of de totale constructie correct is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Zierikzee

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zierikzee is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 en €2850. In het stukje hierna beoordelen we de meest moderne modellen.

Koopgids terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen komen uit tussen de €825 en €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven bedragen tussen de €300 tot wel €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Zierikzee is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De tarieven komen uit tussen de €375 tot zo’n €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten schommelen tussen de €280 en €1375 voor rolluiken bestellen in Zierikzee.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het comfort van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woningen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen liggen tussen de €750 en €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Zierikzee: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €310 tot €875. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €60,00 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zierikzee: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en karakteristieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €95 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €57,5 oplopend tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zierikzee: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel vormen en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, hout, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijs van €67,5 oplopend tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals stof, bamboe, aluminium, hout, pvc. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Zierikzee in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zierikzee bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei opties: het model, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zierikzee in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2175
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1575
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €150
Lamellen150 x 100 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Zierikzee. In het overzicht hierna bekijk je informatie over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hubo en Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Deponti, Weinor, Bece, Husol, Toppoint & Sunway, Milano, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Zierikzee? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook leveranciers en winkels in Almkerk, Ouwerkerk en Waardhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in meerdere kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zierikzee?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Zonnescreens €200 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een standaard rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €830). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale kosten hangen af van: het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zierikzee?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Zierikzee. Hierbij komt een capabele monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het model fatsoenlijk monteren. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4300, 4301, 4302, 4303

Plaats een reactie