Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Simpelveld vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Simpelveld? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Vaak behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel verschillende soorten. Op dit platform bieden we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Simpelveld en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-simpelveld

Zonnescherm laten plaatsen in Simpelveld

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Simpelveld middels een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Simpelveld en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De monteur hangt het terrasscherm of de duettes zoals afgesproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Simpelveld

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Simpelveld is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 – €2575. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest populaire keuzes.

Details over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Noemenswaardig: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen schommelen tussen de €925 t/m €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven bedragen tussen de €400 tot wel €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Simpelveld is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen bedragen tussen de €400 t/m €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven variëren tussen de €340 en €1375 voor rolluiken bestellen in Simpelveld.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Praktische markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen bedragen tussen de €740 tot €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Simpelveld: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €390 tot €825. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €60,00 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Simpelveld: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met kosten van €115 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €55 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Simpelveld: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als o.a. bamboe, PVC, stof, kunststof, hout. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een tarief van €82,5 tot zo’n €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, stof, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Simpelveld voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij €410 en lopen op tot €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Simpelveld bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, plissé hor, lamellenhor, rolhor, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei zaken: het type model, type materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Simpelveld in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1350
Screenstot 4 meter breed€265 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €160
Lamellen100 x 50 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Simpelveld. In het volgende blokje tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Roma, Weinor, Toppoint, Novoferm & Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano, Swela, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Simpelveld

Goedkope zonwering kopen in Simpelveld? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site check je ook installatiepartners en bedrijven in Landgraaf, Beekdaelen en Valkenburg aan de Geul.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Simpelveld?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De standaard tarieven vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een standaard rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €835). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €110 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Simpelveld?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Simpelveld. In die situaties komt een deskundige montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van ideale zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6369Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie