Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buchten vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Buchten? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een markies is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel diverse oplossing. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook bekijk je de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Buchten en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-buchten

Zonnescherm laten plaatsen in Buchten

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Buchten middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Buchten en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het zonneschermen of de duettes zoals overeengekomen. Toets of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Buchten

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Buchten is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 tot wel €2600. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest populaire keuzes.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Belangrijk: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €925 en €2275.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Buchten is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijzen bedragen tussen de €375 tot zo’n €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen schommelen tussen de €360 en €1200 voor rolluiken bestellen in Buchten.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties liggen tussen de €740 t/m €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Buchten: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten bedragen tussen de €340 – €950. In het stukje hieronder beoordelen we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €65,00 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buchten: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijs van €105 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een prijs van €55 tot zo’n €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Buchten: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Je kunt kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals o.a. stof, bamboe, PVC, kunststof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijskaartje van €82,5 tot zo’n €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, stof, aluminium, hout, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Buchten professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij gemiddeld €430 en lopen op tot €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Buchten zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Te monteren op: draairaam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse aspecten: het type model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het schema hieronder delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Buchten in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €150
Lamellen200 x 180 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €310
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Buchten. In het volgende blokje vind je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, IKEA, Hubo & Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Roma, Bece, Toppoint, Deponti, Weinor, Husol & Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Sittard-Geleen

Goedkope zonwering kopen in Buchten? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website check je ook leveranciers en winkels in Roosteren, Holtum en Nieuwstadt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw woning hangt af van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Buchten?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €280 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een normaal rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €845). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Buchten?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Buchten. In die situaties komt een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het zonnescherm op de juiste wijze aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6122

Plaats een reactie