Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roosteren vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Roosteren? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief tegen hevige zon. Ook realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse toepassingen. Op dit platform delen we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Roosteren en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-roosteren

Zonnescherm laten plaatsen in Roosteren

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Roosteren door een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, energie besparen, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Roosteren en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De vakman monteert het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Check of het volgens de handleiding is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Roosteren

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Roosteren is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 en €2900. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische types.

Kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten variëren tussen de €800 t/m €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen zo tussen de €425 – €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Roosteren biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €250 t/m €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties variëren tussen de €310 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Roosteren.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten schommelen tussen de €620 en €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Roosteren: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €350 – €900. Bijgaand leggen we alles uit over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in meerdere kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €50,00 – €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roosteren: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €95 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met onkosten van €52,5 tot +/- €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Roosteren: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. In het assortiment zitten aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bamboe, kunststof, aluminium, PVC, hout. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een prijs van €67,5 tot +/- €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals hout, bamboe, stof, kunststof, pvc. Ideaal voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Roosteren voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Roosteren zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij om en nabij de €67,5 en lopen op tot €625.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het soort product, het gewenste materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. Hierna tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Roosteren in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€365 – €1450
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €175
Lamellen180 x 180 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Roosteren. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de meest verkochte merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis en Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Roma, Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Weinor & Schlappi, Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Echt-Susteren

Goedkope zonwering kopen in Roosteren? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna verstrekken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website check je ook montagepartners en winkels in Ohé en Laak, Nieuwstadt en Sint Joost.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, stoffen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Roosteren?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €230 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €795). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Roosteren?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Roosteren. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale professional die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm op de juiste wijze bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6116

Plaats een reactie