Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grevenbicht vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Grevenbicht? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende oplossing. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Grevenbicht en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-grevenbicht

Zonnescherm laten plaatsen in Grevenbicht

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Grevenbicht via een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem degelijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Grevenbicht en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De installateur installeert het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Grevenbicht

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Grevenbicht werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse prints en formaten. De kosten variëren tussen de €450 – €2575. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij het raam. Let op: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €800 tot wel €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 tot €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Grevenbicht is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De onkosten variëren tussen de €200 – €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €340 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Grevenbicht.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €610 – €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Grevenbicht: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €330 en €925. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse modellen zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €50,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Grevenbicht: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met tarieven van €105 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijzen van €47,5 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Grevenbicht: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten aanzienlijk veel vormen en materialen als o.a. PVC, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met prijzen van €70 tot zo’n €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. stof, bamboe, hout, kunststof, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij zo’n €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Grevenbicht voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten starten bij gemiddeld €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Grevenbicht zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, inzethor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het artikel, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het volgende blokje tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Grevenbicht in juni 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €155
Lamellen200 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €300
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Grevenbicht. In de tabel hierna vind je uitleg over de grootste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, IKEA en Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Roma, Toppoint, Bece, Husol, Deponti, Weinor en Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi, Milano, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Sittard-Geleen

Goedkope zonwering kopen in Grevenbicht? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website kom je ook in contact met montagebedrijven en verkooppunten in Holtum, Urmond en Papenhoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, dessins en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Grevenbicht?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €255 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €750). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €130 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Grevenbicht?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Grevenbicht. In die situaties komt een deskundige expert die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model vakkundig monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6127

Plaats een reactie