Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Papenhoven vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Papenhoven? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. In veel gevallen geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal delen we een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens delen we een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Papenhoven en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-papenhoven

Zonnescherm laten plaatsen in Papenhoven

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Papenhoven via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het product degelijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk model aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Papenhoven en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Papenhoven

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Papenhoven is het meest doeltreffend om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele artikelen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 – €2700. In het stukje hierna delen we veel info over de meest populaire systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het zonnescherm kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €900 tot zo’n €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €475 t/m €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Papenhoven is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €275 t/m €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €320 en €1375 voor rolluiken bestellen in Papenhoven.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Koopgids markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van gebouwen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten komen uit tussen de €730 tot wel €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Papenhoven: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 tot €900. In de box hieronder behandelen we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €60,00 – €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Papenhoven: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €105 tot +/- €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijsindicaties van €52,5 tot zo’n €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Papenhoven: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen zoals onder andere aluminium, bamboe, PVC, hout, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op prijsindicaties van €72,5 tot zo’n €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van hout, aluminium, pvc, stof, bamboe. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Papenhoven direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Papenhoven zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van een aantal factoren: het type systeem, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Papenhoven in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€860 – €2200
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1400
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €150
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Papenhoven. In het volgende blokje tref je uitleg over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis & Wehkamp, FonQ, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Check ook: Toppoint, Deponti, Husol, Weinor, Roma, Bece en Lumenguard, Milano, Dickson, Swela, Copaco, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Sittard-Geleen

Goedkope zonwering kopen in Papenhoven? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en shops in Born, Obbicht en Buchten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest populaire zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het soort raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Papenhoven?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €200 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €790). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Papenhoven?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Papenhoven. Dan komt er een deskundige expert die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hierna zal de vakman de zonwering vakkundig ophangen. Dankzij deze service ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met een handslinger is op zich ok, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6124

Plaats een reactie