Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sliedrecht vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Sliedrecht? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €80,00. Professionele buitenzonwering als een markies is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Soms realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende modellen. Op dit portaal check je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast verstrekken we gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Sliedrecht (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-sliedrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Sliedrecht

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sliedrecht middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en handigste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sliedrecht en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De montage-specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Sliedrecht

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Sliedrecht wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse opties zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €2875. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest handige systemen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Let op: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €825 tot zo’n €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven schommelen tussen de €450 t/m €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Sliedrecht is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 en €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €270 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Sliedrecht.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Uitleg over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de ambiance van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten liggen zo tussen de €750 tot zo’n €1650.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sliedrecht: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €320 en €825. In het boxje hieronder bespreken we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €50,00 en €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sliedrecht: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op onkosten van €105 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een prijs van €50 tot +/- €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Sliedrecht: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals o.a. hout, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een kostenplaatje van €80 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, pvc, hout, kunststof, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €80 en lopen op tot €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sliedrecht professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij om en nabij de €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sliedrecht zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal opties: het soort model, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sliedrecht in juli 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2025
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1275
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €145
Lamellen200 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sliedrecht. Hieronder tonen wij een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei & Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint, Bece en Lumenguard, Swela, Sunway, Milano, Copaco, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Sliedrecht

Goedkope zonwering kopen in Sliedrecht? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vergelijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en shops in Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, dessins en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Sliedrecht?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €205 per raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte van het systeem, bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Sliedrecht?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Sliedrecht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366

Plaats een reactie