Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aardenburg vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Aardenburg? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Tevens creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit tientallen afzonderlijke combinaties. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast delen we gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Aardenburg en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-aardenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Aardenburg

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Aardenburg middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Aardenburg en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De professional monteert het zonneschermen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Aardenburg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Aardenburg werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere artikelen zoals rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel vormen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 t/m €2625. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene oplossingen.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Tip: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen schommelen tussen de €825 tot zo’n €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 en €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Aardenburg is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen variëren tussen de €375 tot zo’n €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen variëren tussen de €300 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Aardenburg.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het gebouw. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €700 – €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Aardenburg: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten schommelen tussen de €310 tot €875. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €52,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aardenburg: voor iedereen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €115 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan kosten van €60 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Aardenburg: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen als o.a. stof, PVC, kunststof, hout, bamboe. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan tarieven van €67,5 tot wel €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals hout, pvc, kunststof, aluminium, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij circa €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Aardenburg voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij gemiddeld €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Aardenburg zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten vanaf €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal factoren: het type model, materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Aardenburg in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€835 – €2050
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €170
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Aardenburg. In het overzicht hierna tonen wij een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma en Formido, Kwantum, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Zie ook: Roma, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm, Husol & Copaco, Swela, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Sluis

Goedkope zonwering kopen in Aardenburg? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder vind je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en verkooppunten in Zuidzande, Waterlandkerkje en Cadzand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, modellen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Aardenburg?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Screens €265 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €815). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Aardenburg?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Aardenburg. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm goed monteren. Op die manier profiteer je van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4524, 4527

Plaats een reactie