Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waterlandkerkje vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Waterlandkerkje? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien verstrekken we de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Waterlandkerkje en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-waterlandkerkje

Zonnescherm laten plaatsen in Waterlandkerkje

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Waterlandkerkje door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat de installatie juist vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Waterlandkerkje en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Waterlandkerkje

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Waterlandkerkje is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €450 tot €2875. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest bekende modellen.

Het kopen van knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven om te zitten. Belangrijk: het doek kan kapot waaien bij wind. De onkosten schommelen tussen de €850 en €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen variëren tussen de €350 – €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Waterlandkerkje is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten komen uit tussen de €400 en €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten variëren tussen de €250 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Waterlandkerkje.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €660 tot wel €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Waterlandkerkje: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €350 tot €875. In deze koopgids delen we veel info over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos op te hangen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €62,50 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waterlandkerkje: voor iedereen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een speelse en brocante uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met tarieven van €105 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een prijskaartje van €60 tot €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Waterlandkerkje: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, aluminium, hout, PVC. Door de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een kostenplaatje van €77,5 tot €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals pvc, bamboe, aluminium, hout, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten bij gemiddeld €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Waterlandkerkje vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Waterlandkerkje bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten vanaf €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Te monteren op: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van diverse zaken: het soort systeem, het soort materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In het overzicht hierna tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Waterlandkerkje in april 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2050
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €145
Lamellen200 x 180 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Waterlandkerkje. In de volgende tabel vind je een toelichting op de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis en Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Toppoint, Husol & Schlappi, Sunway, Lumenguard, Swela, Dickson, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Sluis

Goedkope zonwering kopen in Waterlandkerkje? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Cadzand, Sint Kruis en Retranchement.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Waterlandkerkje?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €285 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €805). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per raam). De totale bedragen hangen af van: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaaltypes, prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Waterlandkerkje?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Waterlandkerkje. Hierbij komt er een deskundige monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4508, 4528

Plaats een reactie