Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Retranchement vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Retranchement? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Eveneens biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn tientallen verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Retranchement en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-retranchement

Zonnescherm laten plaatsen in Retranchement

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Retranchement door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Retranchement en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De specialist levert het zonneschermen of de plissés zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Retranchement

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Retranchement wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot zo’n €2900. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest handige toepassingen.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen variëren tussen de €825 tot €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen bedragen tussen de €400 en €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Retranchement is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten liggen zo tussen de €270 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Retranchement.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties bedragen tussen de €690 tot wel €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Retranchement: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €390 – €975. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei soorten zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en een duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €50,00 en €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Retranchement: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijskaartje van €90 tot zo’n €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €62,5 tot +/- €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Retranchement: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen zoals bijv. stof, bamboe, aluminium, PVC, hout. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een prijskaartje van €72,5 tot +/- €210.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Retranchement inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Retranchement bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, schuifraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het artikel, het materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de volgende tabel tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Retranchement in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €150
Lamellen200 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €350
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Retranchement. In het volgende schema bieden wij details over de meest bekende merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei en Bol.com, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Ook interessant: Bece, Novoferm, Husol, Roma, Weinor, Toppoint en Dickson, Swela, Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Sluis

Goedkope zonwering kopen in Retranchement? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en verkooppunten in IJzendijke, Aardenburg en Zuidzande.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We delen nu de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw pand hangt af van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, stoffen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Retranchement?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €225 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €760). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Retranchement?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Retranchement. Er komt dan een capabele professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert het model vakkundig monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4525

Plaats een reactie