Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boornbergum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Boornbergum? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om zonnestralen te weren. Eveneens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop delen we gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Boornbergum en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-boornbergum

Zonnescherm laten plaatsen in Boornbergum

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Boornbergum door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat alles goed opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Boornbergum en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De installateur monteert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Boornbergum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Boornbergum wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 t/m €2550. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire toepassingen.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten variëren tussen de €925 tot zo’n €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven komen uit tussen de €475 tot €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Boornbergum is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 tot €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties variëren tussen de €370 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Boornbergum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Tips voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het huis. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties liggen tussen de €750 tot wel €1600.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Boornbergum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten komen uit tussen de €390 tot €900. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei types zoals waterafstotende, transparante, elektrische, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €55,00 en €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boornbergum: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met tarieven van €90 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een prijs van €57,5 tot wel €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Boornbergum: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen systemen en materialen als bijv. hout, stof, PVC, kunststof, aluminium. Door de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht kosten van €67,5 oplopend tot €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, stof, pvc, kunststof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Boornbergum vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten vanaf €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Boornbergum bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere factoren: het type systeem, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsopties. In het schema hieronder delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Boornbergum in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €155
Lamellen200 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Boornbergum. Hierna verstrekken we een overzicht met de grootste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach en Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Husol, Weinor, Bece, Deponti & Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco, Swela, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in Boornbergum? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook montagebedrijven en bedrijven in Drachten, De Wilgen en Drachten-Azeven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, prints en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Boornbergum?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een standaard rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €800). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: het product, de maximale breedte, bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Boornbergum?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Boornbergum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde montagepartner die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product op de juiste manier aanbrengen. Op die manier profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met stang of band werkt prima, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9212

Plaats een reactie