Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Smallingerland vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Smallingerland? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens verstrekken we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Smallingerland en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-smallingerland

Zonnescherm laten plaatsen in Smallingerland

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Smallingerland middels een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Smallingerland en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Smallingerland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Smallingerland wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2625. In onderstaande alinea beoordelen we de meest praktische types.

Tips voor knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Let op: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €850 t/m €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen bedragen tussen de €350 – €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Smallingerland is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 – €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties schommelen tussen de €360 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Smallingerland.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten schommelen tussen de €600 tot zo’n €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Smallingerland: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €310 – €900. In het stukje hieronder bespreken we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €50,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Smallingerland: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €105 tot €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie tarieven van €55 tot +/- €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Smallingerland: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Leveranciers bieden oneindig veel systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, aluminium, hout, PVC. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op tarieven van €70 tot zo’n €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. kunststof, bamboe, pvc, hout, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Smallingerland op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460 en kunnen oplopen tot €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Smallingerland bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het soort systeem, de materiaaltypes, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Smallingerland in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1550
Screenstot 400 cm breed€260 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €160
Lamellen180 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 breed€100 – €320
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Smallingerland. In het schema hieronder bekijk je uitleg over de meest bekende merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA & FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Novoferm, Roma, Husol, Weinor en Dickson, Milano, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in Smallingerland? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Opsterland, Ameland en Dantumadiel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw stijl. We delen nu de meest populaire zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Smallingerland?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €255 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €845). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, kleur en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Smallingerland?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Smallingerland. In die situaties komt een ervaren monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het systeem vakkundig monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9214Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie