Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stadskanaal vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Stadskanaal? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke systemen. Op dit platform doorzoek je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij check je gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Stadskanaal en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-stadskanaal

Zonnescherm laten plaatsen in Stadskanaal

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Stadskanaal via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Stadskanaal en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De vakman hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals gewenst. Check of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Stadskanaal

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Stadskanaal is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 t/m €2850. In het stukje hierna behandelen we de meest gekozen producten.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €875 tot €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €325 t/m €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Handige screens

Screens op maat laten maken in Stadskanaal is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen variëren tussen de €375 en €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €340 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Stadskanaal.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van gebouwen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten variëren tussen de €660 – €1900.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Stadskanaal: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen zo tussen de €300 en €950. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, eenvoudig aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €47,50 en €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stadskanaal: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Aanbod in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan kosten van €110 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met prijzen van €47,5 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Stadskanaal: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel modellen en materialen zoals bamboe, aluminium, PVC, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €70 oplopend tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals aluminium, kunststof, bamboe, hout, stof. Praktisch voor imposante / grote ramen en bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten vanaf €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Stadskanaal in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij om en nabij de €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Stadskanaal zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van allerlei zaken: het model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het volgende schema verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stadskanaal in juli 2024.

Soort zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1625
Screenstot 400 cm breed€285 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €155
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Stadskanaal. In het volgende schema vergelijk je details over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Novoferm, Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Deponti en Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Stadskanaal

Goedkope zonwering kopen in Stadskanaal? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vergelijk je ook leveranciers en winkels in Westerwolde, Aa en Hunze en Midden-Drenthe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw pand hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Stadskanaal?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €275 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €755). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 per raam). De totale investeringen hangen af van: het model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, designs en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Stadskanaal?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Stadskanaal. Hierbij komt er een deskundige montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de expert het systeem volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met slinger is werkbaar, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9500, 9501, 9502, 9503Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie