Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterleek vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Oosterleek? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een markies is praktisch om je woning koel te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens vind je gemiddelde tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Oosterleek en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-oosterleek

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterleek

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterleek via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie goed vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Oosterleek en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De vakman monteert de screens of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oosterleek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Oosterleek is praktisch om de zon en warmte te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse artikelen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €2900. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest handige systemen.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven onder het raam. Disclaimer: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €875 tot zo’n €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen zo tussen de €425 en €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Oosterleek is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €375 tot €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven liggen tussen de €250 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Oosterleek.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €640 tot zo’n €1825.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Oosterleek: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties liggen tussen de €300 – €850. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €47,50 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterleek: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een luxe en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een kostenplaatje van €95 tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €65 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oosterleek: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. In het assortiment zitten aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals PVC, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een prijskaartje van €70 tot zo’n €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, kunststof, hout, pvc, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterleek vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten vanaf €420 en kunnen oplopen tot €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oosterleek zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere keuzes: het soort systeem, het materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oosterleek in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1525
Screenstot 400 cm breed€250 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €155
Lamellen180 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €220
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oosterleek. In het schema hieronder vind je uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor, Bece & Lumenguard, Milano, Copaco, Swela, Dickson, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Drechterland

Goedkope zonwering kopen in Oosterleek? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tref je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook montagebedrijven en shops in Venhuizen, Bovenkarspel en Hem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oosterleek?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €270 per raampartij. Kies je voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een normaal rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per raampartij). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte van het systeem, bediening, het gewenste materiaal, prints en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Oosterleek?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Oosterleek. In die situaties komt een deskundige montagepartner die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het model volgens de documentatie aanbrengen. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1609

Plaats een reactie