Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kruisland vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Kruisland? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarbij geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook bieden we een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Kruisland en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-kruisland

Zonnescherm laten plaatsen in Kruisland

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kruisland door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Kruisland en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Kruisland

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Kruisland is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende prints en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2700. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte types.

De pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 tot €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven schommelen tussen de €450 tot zo’n €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Kruisland is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijzen komen uit tussen de €325 tot €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €370 – €1250 voor rolluiken bestellen in Kruisland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Enorm lange levensduur.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het huis. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten komen uit tussen de €610 – €1650.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Kruisland: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen variëren tussen de €310 – €950. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €50,00 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kruisland: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €105 tot zo’n €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €55 tot €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Kruisland: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, stof, PVC, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijskaartje van €80 tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, kunststof, stof, bamboe, pvc. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Kruisland op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij circa €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kruisland bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij €75 en lopen op tot €625.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei keuzes: het soort systeem, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het schema hierna tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kruisland in april 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2325
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €140
Lamellen250 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €320
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Kruisland. In de tabel hieronder tonen wij details over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis & Bol.com, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Andere merken: Husol, Novoferm, Deponti, Weinor, Roma, Toppoint & Copaco, Milano, Swela, Lumenguard, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Steenbergen

Goedkope zonwering kopen in Kruisland? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna verstrekken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en verkooppunten in Bosschenhoofd, Standdaarbuiten en Oud Gastel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Kruisland?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Buitenscreens €290 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €795). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €125 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Kruisland?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Kruisland. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het model fatsoenlijk monteren. Dankzij de montageservice geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4756

Plaats een reactie