Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Standdaarbuiten vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Standdaarbuiten? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke modellen. Op dit platform geven we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop check je de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Standdaarbuiten en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-standdaarbuiten

Zonnescherm laten plaatsen in Standdaarbuiten

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Standdaarbuiten via een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Standdaarbuiten en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Standdaarbuiten

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Standdaarbuiten is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot wel €2725. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Korte info over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €800 t/m €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten bedragen tussen de €350 en €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Standdaarbuiten is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €250 tot wel €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen liggen zo tussen de €250 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Standdaarbuiten.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven variëren tussen de €700 tot €1625.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Standdaarbuiten: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen variëren tussen de €330 tot €925. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €50,00 en €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Standdaarbuiten: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie onkosten van €105 oplopend tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijskaartje van €60 tot +/- €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Standdaarbuiten: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen als aluminium, kunststof, stof, hout, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijsindicaties van €72,5 tot +/- €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. pvc, hout, aluminium, stof, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij €50 en lopen op tot €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Standdaarbuiten vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Standdaarbuiten zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85 en lopen op tot €575.

 • Te monteren op: draairaam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via meerdere factoren: de productcategorie, materiaalgebruik, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Standdaarbuiten in mei 2024.

ZonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1625
Screenstot 400 cm breed€240 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 breed€110 – €310
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Standdaarbuiten. In de volgende tabel bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach en Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Check ook: Deponti, Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Husol & Schlappi, Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Standdaarbuiten? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en bedrijven in Oud Gastel, Noordhoek en Stampersgat.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We delen nu de meest populaire zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, designs en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Standdaarbuiten?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Standdaarbuiten?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Standdaarbuiten. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de professional het model op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4758

Plaats een reactie