Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oud Gastel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Oud Gastel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende toepassingen. Op dit portaal kan je aan de slag met een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Oud Gastel en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oud-gastel

Zonnescherm laten plaatsen in Oud Gastel

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oud Gastel via een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het systeem juist opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je razendsnel bedrijven in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Oud Gastel en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Oud Gastel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oud Gastel werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse opties zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2775. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest praktische keuzes.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €850 tot wel €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen tussen de €350 tot wel €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Oud Gastel is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten liggen zo tussen de €400 t/m €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €330 en €1500 voor rolluiken bestellen in Oud Gastel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze hebben invloed op de authenticiteit van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen schommelen tussen de €710 tot €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Oud Gastel: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €360 – €875. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €45,00 tot €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oud Gastel: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €115 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan tarieven van €60 tot +/- €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Oud Gastel: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals onder andere aluminium, bamboe, PVC, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan kosten van €85 oplopend tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oud Gastel inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oud Gastel bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten beginnen bij €67,5 en lopen op tot €625.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei zaken: de productcategorie, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oud Gastel in mei 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €145
Lamellen250 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oud Gastel. In het volgende schema delen we een aanvulling op de beste verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach & Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Deponti, Roma, Husol, Weinor, Novoferm, Bece en Schlappi, Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Halderberge

Goedkope zonwering kopen in Oud Gastel? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema vergelijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en shops in Zegge, Stampersgat en Hoeven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, designs en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oud Gastel?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €245 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een instap-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €800). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, bediening, materiaalgebruik, dessins en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Oud Gastel?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Oud Gastel. Er komt dan een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert het product goed bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4750, 4751

Plaats een reactie