Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Belt-Schutsloot vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Belt-Schutsloot? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Belt-Schutsloot en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-belt-schutsloot

Zonnescherm laten plaatsen in Belt-Schutsloot

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Belt-Schutsloot via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het scherm degelijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel experts in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Belt-Schutsloot en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de lamellen op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Belt-Schutsloot

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Belt-Schutsloot werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 t/m €2875. In het stukje hierna beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Let op: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven variëren tussen de €925 tot €2100.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €325 tot €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Belt-Schutsloot is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten variëren tussen de €300 en €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 en €1450 voor rolluiken bestellen in Belt-Schutsloot.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten komen uit tussen de €670 – €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Belt-Schutsloot: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €350 – €800. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €45,00 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Belt-Schutsloot: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijsindicaties van €105 tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan onkosten van €57,5 tot +/- €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Belt-Schutsloot: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen zoals o.a. bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een tarief van €85 tot wel €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van stof, hout, kunststof, pvc, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten vanaf €70 en lopen op tot €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Belt-Schutsloot op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten vanaf €450 en kunnen oplopen tot €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Belt-Schutsloot zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type product, de materiaalsoort, de maximale lengte en de manier van bedienen. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Belt-Schutsloot in juni 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €155
Lamellen100 x 250 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €240
Plisségordijnen120 cm breed€115 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Belt-Schutsloot. In het volgende schema bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Weinor, Roma, Husol en Milano, Copaco, Swela, Dickson, Lumenguard, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Belt-Schutsloot? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bieden wij adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook fabrikanten en bedrijven in Laag Zuthem, Elspeet en Hasselt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen zonwering types per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Belt-Schutsloot?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard investeringen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €280 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een standaard rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €805). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Belt-Schutsloot?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Belt-Schutsloot. Hierbij komt een deskundige professional die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de montagepartner het model vakkundig monteren. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8066

Plaats een reactie