Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Onna vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Onna? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website doorzoek je een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook doorzoek je de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Onna en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-onna

Zonnescherm laten plaatsen in Onna

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Onna via een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en praktische oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Onna en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. Het installatiebedrijf hangt het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Onna

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Onna is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele artikelen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot wel €2700. In onderstaande alinea behandelen we de meest gekozen producten.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Let op: het systeem kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €900 – €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €425 tot wel €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Onna is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven schommelen tussen de €400 tot zo’n €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen komen uit tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Onna.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het huis. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven schommelen tussen de €660 tot €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Onna: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen bedragen tussen de €340 tot €800. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in honderden designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €45,00 tot €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Onna: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te koop in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €105 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €62,5 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Onna: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten mega veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met kosten van €75 tot zo’n €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, pvc, stof, bamboe, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Onna voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij circa €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Onna zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende thema’s: de productcategorie, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In het schema hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Onna in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1450
Screenstot 4 meter breed€245 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €175
Lamellen250 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €380
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Onna. In het schema hierna vind je een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei en Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Husol, Novoferm & Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Onna? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna bespreken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook montagepartners en winkels in Steenwijkerwold, Kallenkote en Basse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in velerlei kleuren, modellen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Onna?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €220 per raampartij. In het geval van een terrasscherm betaal je ongeveer €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €775). Betaalbare producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), soort bediening, type materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Onna?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Onna. Er komt dan een ervaren installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten goed bevestigen. Op die manier ben je zeker van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8344

Plaats een reactie