Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidveen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Zuidveen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse soorten. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop delen we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Zuidveen en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zuidveen

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidveen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidveen via een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de goede manier vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zuidveen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Zuidveen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zuidveen wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere toepassingen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2850. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest bekende keuzes.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven komen uit tussen de €825 tot zo’n €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 – €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Zuidveen is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen variëren tussen de €200 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven variëren tussen de €320 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Zuidveen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven liggen zo tussen de €640 t/m €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zuidveen: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €330 tot €925. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €60,00 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidveen: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en rustieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met onkosten van €90 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijs van €57,5 oplopend tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zuidveen: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, kunststof, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met prijsindicaties van €75 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, aluminium, kunststof, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidveen op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zuidveen geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij om en nabij de €67,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei aspecten: het type product, de materiaalsoort, de afmetingen en de manier van bedienen. In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zuidveen in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2350
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1275
Screenstot 4 meter breed€260 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €155
Lamellen200 x 250 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zuidveen. In de volgende tabel bespreken we uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei, Praxis & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Zie ook: Bece, Roma, Husol, Novoferm, Deponti, Weinor & Schlappi, Sunway, Milano, Dickson, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Zuidveen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel tonen wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met fabrikanten en winkels in Marijenkampen, Onna en Steenwijkerwold.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, prints en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zuidveen?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte investeringen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €265 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €765). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zuidveen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Zuidveen. In die situaties komt een ervaren installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering goed ophangen. Met deze klusservice profiteer je van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8343

Plaats een reactie