Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nederland vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Nederland? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Soms win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn bijzonder veel diverse systemen. Op dit portaal kan je aan de slag met een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze verstrekken we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Nederland en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nederland

Zonnescherm laten plaatsen in Nederland

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nederland middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nederland en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De specialist installeert het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Nederland

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Nederland werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei kleuren en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €2850. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest praktische systemen.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De normale tarieven liggen tussen de €925 en €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Nederland is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 t/m €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €310 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Nederland.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van gebouwen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen tussen de €630 – €1600.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Nederland: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €350 – €925. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €65,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nederland: heel simpel zelf te installeren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en authentieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met tarieven van €105 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €57,5 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Nederland: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals onder andere bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €70 tot wel €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, hout, pvc, bamboe. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nederland direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nederland bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van meerdere zaken: het artikel, type materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In de volgende tabel bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nederland in juni 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1250
Screenstot 400 cm breed€275 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1425
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €145
Lamellen200 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nederland. In het volgende schema tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Weinor, Novoferm en Copaco, Schlappi, Milano, Sunway, Swela, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Nederland? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook installateurs en shops in Giethoorn, Wetering en Blokzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, modellen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nederland?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een basis rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €825). Overige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het type / model, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleuren en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Nederland?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Nederland. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de expert de producten juist bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8362

Plaats een reactie