Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kallenkote vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Kallenkote? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel verschillende toepassingen. Op dit portaal delen we een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens vind je gemiddelde kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Kallenkote en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-kallenkote

Zonnescherm laten plaatsen in Kallenkote

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kallenkote door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het systeem fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type product past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kallenkote en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De vakman monteert het zonneschermen of gordijnen zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Kallenkote

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Kallenkote is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse prints en groottes. De kosten variëren tussen de €300 t/m €2925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest praktische systemen.

Het comfort van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Tip: het schermdoek kan vies worden door regen. De onkosten bedragen tussen de €850 t/m €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties bedragen tussen de €325 tot wel €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Details over screens

Screens op maat laten maken in Kallenkote is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De totale investeringen variëren tussen de €275 tot wel €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen variëren tussen de €330 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Kallenkote.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten bedragen tussen de €700 tot zo’n €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Kallenkote: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen tussen de €320 tot €825. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €50,00 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kallenkote: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €105 tot zo’n €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €52,5 tot +/- €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Kallenkote: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse systemen en materialen zoals onder andere hout, aluminium, kunststof, PVC, stof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een tarief van €72,5 tot zo’n €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. stof, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Kallenkote inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij om en nabij de €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Kallenkote zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij gemiddeld €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het soort product, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. Hieronder vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kallenkote in juni 2024.

Soort zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€370 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €160
Lamellen150 x 100 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kallenkote. In de volgende tabel bieden wij een toelichting op de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Zie ook: Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Roma en Swela, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Kallenkote? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook fabrikanten en winkels in Basse, De Bult en Zuidveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, designs en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kallenkote?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Buitenscreens €290 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een standaard rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €840). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €125 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, dessins en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Kallenkote?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Kallenkote. Hierbij komt een gediplomeerde professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8345

Plaats een reactie