Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kraggenburg vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Kraggenburg? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals een markies is zeer handig tegen hevige zon. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Kraggenburg (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-kraggenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Kraggenburg

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kraggenburg door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Kraggenburg en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het netjes is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Kraggenburg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Kraggenburg is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €2900. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire oplossingen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen komen uit tussen de €925 tot €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot zo’n €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Kraggenburg komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven schommelen tussen de €325 tot wel €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Kraggenburg.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

De beste markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het pand. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €630 tot €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Kraggenburg: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten variëren tussen de €370 – €800. Bijgaand behandelen we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €65,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kraggenburg: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijzen van €110 tot +/- €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie onkosten van €50 oplopend tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Kraggenburg: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen vormen en materialen zoals onder andere bamboe, hout, stof, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 tot wel €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, stof, hout, bamboe, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Kraggenburg voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Kraggenburg zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei thema’s: het soort systeem, materiaaltypes, de afmeting en afwerking plus bediening. In het schema hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kraggenburg in juni 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€270 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €160
Lamellen200 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €360
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Flevoland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kraggenburg. In de onderstaande tabel tref je informatie over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach & Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Overige merken: Deponti, Toppoint, Weinor, Novoferm, Roma, Bece & Copaco, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Noordoostpolder

Goedkope zonwering kopen in Kraggenburg? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna delen we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en verkopers in Bant, Schokland en Luttelgeest.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kraggenburg?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €260 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €795). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €105 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Kraggenburg?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Kraggenburg. Hierbij komt er een capabele expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de zonwering op de juiste manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8317

Plaats een reactie