Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ferwoude vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Ferwoude? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Meestal geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende combinaties. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je een kostenindicatie en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Ferwoude en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ferwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Ferwoude

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ferwoude middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel juist gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ferwoude en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De vakman hangt het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ferwoude

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Ferwoude is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel varianten zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot €2575. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest bekende oplossingen.

Praktische knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen liggen tussen de €825 en €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen bedragen tussen de €400 tot wel €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Ferwoude komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €270 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Ferwoude.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van gebouwen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €680 tot €1850.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ferwoude: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €330 tot €800. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, eenvoudig te monteren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende types zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ferwoude: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karakteristieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan onkosten van €115 oplopend tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijsindicaties van €60 oplopend tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Ferwoude: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel soorten en materialen zoals aluminium, PVC, kunststof, stof, hout. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan tarieven van €85 tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van bamboe, hout, kunststof, aluminium, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €60 en lopen op tot €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ferwoude professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten starten bij gemiddeld €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ferwoude bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Breed inzetbaar: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende factoren: het artikel, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ferwoude in april 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1475
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €160
Lamellen200 x 200 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Ferwoude. In het volgende blokje bekijk je details over de populairste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, IKEA, Karwei en FonQ, Kwantum, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Husol, Roma, Bece en Dickson, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Milano, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Ferwoude? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vergelijk je ook monteurs en winkels in Gaast, Hieslum en Allingawier.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ferwoude?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €235 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €750). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Ferwoude?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Ferwoude. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner de producten degelijk bevestigen. Zo geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8761

Plaats een reactie