Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gauw vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Gauw? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt het beste tegen hevige zon. In veel gevallen biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende soorten. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Gauw en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-gauw

Zonnescherm laten plaatsen in Gauw

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gauw door een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gauw en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De monteur levert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Gauw

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Gauw is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot zo’n €2825. In het stukje hierna delen we veel info over de meest handige oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven komen uit tussen de €900 en €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten schommelen tussen de €350 en €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Gauw is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De tarieven schommelen tussen de €200 tot €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Advies over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven variëren tussen de €360 en €1225 voor rolluiken bestellen in Gauw.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van het pand. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten komen uit tussen de €730 tot zo’n €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gauw: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten liggen zo tussen de €360 – €850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €65,00 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gauw: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €110 tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met tarieven van €65 tot zo’n €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Gauw: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen zoals bijv. stof, kunststof, hout, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met onkosten van €77,5 tot wel €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. hout, aluminium, pvc, bamboe, kunststof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Gauw professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Gauw geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei keuzes: het soort model, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het schema hierna delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gauw in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€365 – €1275
Screenstot 4 meter breed€280 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €160
Lamellen200 x 200 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €370
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gauw. In de tabel hieronder delen we een overzicht met de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Novoferm, Toppoint, Weinor, Bece, Roma en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Gauw? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker bekijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Uitwellingerga, Goënga en Oppenhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We delen nu de meest populaire zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Gauw?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €250 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €770). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: het model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Gauw?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Gauw. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het product op de goede manier monteren. Dankzij deze service geniet je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8627

Plaats een reactie