Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Uitwellingerga vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Uitwellingerga? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende systemen. Via onze site delen we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Uitwellingerga en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-uitwellingerga

Zonnescherm laten plaatsen in Uitwellingerga

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Uitwellingerga via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Uitwellingerga en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De vakman installeert de screens of de vouwgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Uitwellingerga

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Uitwellingerga werkt erg goed om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €2850. In het stukje hierna delen we veel info over de meest gekozen modellen.

Effecten van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Tip: het doek kan kapot waaien bij wind. De prijzen liggen zo tussen de €825 – €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven bedragen tussen de €400 t/m €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Uitwellingerga biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €250 tot €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte tarieven variëren tussen de €340 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Uitwellingerga.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten monteren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €730 – €1775.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Uitwellingerga: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen bedragen tussen de €300 – €800. In deze koopgids lees je informatie over de meest populaire types.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €52,50 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Uitwellingerga: eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €105 tot wel €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijsindicaties van €47,5 tot zo’n €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Uitwellingerga: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. PVC, aluminium, hout, stof, bamboe. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €82,5 oplopend tot €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, aluminium, stof, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Uitwellingerga met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Uitwellingerga bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €500.

 • Te monteren op: uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het soort systeem, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het schema hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Uitwellingerga in juni 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€800 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€285 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €160
Lamellen250 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Uitwellingerga. In de tabel hieronder bespreken we details over de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach, Praxis en Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint, Bece & Schlappi, Lumenguard, Dickson, Copaco, Sunway, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Uitwellingerga? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op dit portaal kom je ook in contact met installateurs en verkopers in Heeg, Oppenhuizen en Hommerts.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Uitwellingerga?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €250 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €765). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Uitwellingerga?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Uitwellingerga. Hierbij komt een ervaren installateur die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de vakman de producten op de juiste wijze ophangen. Dankzij de montageservice geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8624

Plaats een reactie